Akıllı Telefonlarda ve Diğer Cihazlarda Profesyonel Çekim Nasıl Yapılır ?
Bu yazıda hem akıllı telefonlar ile hem de profesyonel makineler ile çekim yapmanın ipuçlarından bahsedeceğiz. Akıllı telefonlar, profesyonel makineler kadar iyi olmasa da kaliteli çekimler yapmak mümkün.
AKILLI TELEFONLAR İLE PROFESYONEL ÇEKİM İPUÇLARI;
- Öncelikle en yüksek ayarları seçtiğinizden emin olun.
- Cihazınızı normal bir kameraymış gibi tutun.
- Zamanlayıcı kullanabilirsiniz. Cihaz kendi kendine netlik ayarı yapacaktır.
- Cihazınızın lensleri küçük olduğu için zoom yaptığınızda görüntü kalitesi düşecektir. Bunun yerine kendiniz yaklaşmanız kaliteyi arttıracaktır.
- Cihazınızın flaş ışığını dağıtmanız gerekir. Bunu yapmak için flaş ışığının üzerine şeffaf ince bir bant yapıştırmanız işinizi görecektir. Flaşın odağını dağıtıp kaliteyi arttıracaktır.
- Gündüzleri de flaş ışığını da kullanmanız güneş ışığı ile flaş ışığını birleştirerek ayrıntıyı arttıracaktır.
PROFESYONEL MAKİNELER İLE PROFESYONEL ÇEKİM İPUÇLARI;
- En önemlisi kameralar gözümüz kadar yüksek çözünürlüğe sahip değil ve manzaradaki derinliği algılayamaz onun için ne kadar derinlikli çekmeye çalışırsanız çalışın hep düz bir fotoğraf ile karşılaşacağız. Bunu önlemek için kameramızı her zaman yere paralel tutmalıyız.
- Çekeceğiniz konuya uygun objektif seçimini özenle yapmanız gerekir.
- Güneşin tepede olduğu zamanlarda fotoğraf çekmemeye çalışın özellikle insan konusu üzerinde çalışıyorsanız çünkü güneş tepede iken yaydığı ışıklar insan üzerinde sert gölgeler oluşturabilir.
- İnsan portrelerini konu alıyorsanız arka plana önem vermelisiniz. Arka planı sade seçmek portrenizi ön plana çıkaracaktır.
- Yakın portre çekimlerinizde göze odaklanabilirsiniz. Göze odaklama yapmak fotoğrafınızı daha çekici gösterecektir.
- Çekeceğiniz objenin fotoğraf karenizin tam ortasında olmaması size daha iyi sonuçlar verecektir.
Elimde nikon veya canon gibi cihazlar olmadığı için mecbur telefonumdan çekiyorum, buradaki önerilere denemeye başladım ve güzel bir sonuç aldın deneyin derim.
Elimde nikon veya canon gibi cihazlar olmadığı için mecbur telefonumdan çekiyorum, buradaki önerileri denemeye başladım ve güzel bir sonuç aldım deneyin derim.
Kullanacaklara yararlı bilgi olmuş özellikle flaşa bant yapıştırılması çok mantıklı
İyi bir çekim için de iyi bir kameraya sahip olmak gerek. Bazı fotoğrafçılar iPhone kullanarak çekim yapıyorlar hemde profesyonel duruyor.
verilen bilgiler gercekten çok faydalı yıllardır göz ardı ettiğim çekimlerin detayları için bu yazıyı değerlendiricem
yararlı bir yazı olmuş teşekkürler bu söylediginiz şeylere dikkat edecegim sabaha saatlerinde çekilen fotoğraflar daha güzel oluyor sanki
Gerçekten güzel makale olmuş kullandığım teknikleri yazmışsınız 🙂
flaşa bant yapıştırmayı biliyordumda burada bildiklerimin fazlasına rastladım sağolun mantıklı ve yararlı olmuş teşekkürler. 🙂
Akıllı telefon çıkmasıyla fotograflarında çekilmesine baya katkısı oldu. Eskiden fotograf cektırmek bile sıkıntıydı. Çeksen de fotograf puslu cıkardı..
Flash a bant yapıştırmak mı ? Omg. Gerçekten bunu ilk defa duydum ve hemen denemeye gidiyorum acaba neler değişicek
fotoğraf çekmek de gerçekten doğştan gelen bir yetenek kim nederse desin..
Fotoğraf çekmeye yeni başlayanların ilk öğrenmesi gerenek bilgiler; diyafram, enstantene ve ISO değerleridir.
profosyonel çekimler için birazda hissetmek lazım bulunduğun ortamı iyi algılamak resim için uygun şartlar oluştuğundan deklanşöre basmalı.
İyiki bu akilli telefonlara fotograf makinesi koymuslar yani tek makine ile iyi kalitede resim cekebiliyoruz
Akıllı cihazlarda çekim tekniklerini okudum özellikle başarılı bir yazı olmuş emeğinize sağlık daha iyi fotolar çekeceğim 🙂
Sonunda adam akıllık bir fotograf çekebildim. Yazınızı uyguladım çok ıyı çekim yaptım.Bundan sonra bunu becerebılecegım gıbı.
bu taktikler güzelmiş bayağı öğret,c, bilgiler içeriyor çok güzel yazı olmuş böyle artık profesyonel çekimler sağlayabileceğim